Saturday, July 7, 2012

tukar angin

hai..:)

selalu weekend baru boleh update blog..itupun kalau teringat..kalau terlupa,,jadinya terbiar laa..apesal banyak sangat ter ni..haish..hari minggu adalah hari untuk diri-sendiri..macam keluar jalan-jalan..ataupun memasak..biasanya keluar sorang je..takde peneman..en cendawan selalu sibuk keje..sobsobsob..lama fikir,aku ingat nak venture dalam bisnes la pulak sekarang..hehe..dah tau bisnes ape,,tapi biar dulu..kenela buat bisnes plan dulu..then,baru aku announce..wah!macam ada orang yang excited mau dengar kan?wekss..takpe,,berpegang pada ayat 9 dari 10 punca rezeki adalah meniaga,,jadi kenala buat sungguh-sungguh..ok,tutup dulu cerita tu..berbalik pada cerita hari untuk enjoy myself hari ni...aku pun ingat nak masak asam pedas ikan pari..reward for myself for working this week..haha..macam la keje kuat sangat,,duduk dalam ofis je pun..bukannya buruh kasar..sebenarnya lebih pada mengasah bakat,,untuk persediaan..kalau niat untuk mendirikan masjid tercapai..hehehe,,jadi, aku siap-siap pergi beli barang dekat pasaraya Ong Tai Kim kat Gombak..beli sikit-sikit je..sebab tak tau sangat resepi..ni kiranya macam balik rumah,main campak-campak je..amik ikan pari,amik bendi,bunga kantan takde plak situ....sudah..balik dan terus bekerja,,masak-memasak..hasilnya??tadaaa!!!

agak-agak sedap tak??


rasanya aku bagi dalam 3/5 sebab kurang pedas..aku rasa macam kurang sesuatu..mungkin air asam..heh!tak ape..practice makes perfect kannnn..jadi,lain kali boleh cuba lagi..

p/s:tajuk takde kene mengena pon..=D

3 comments:

Wahida said...

Anis, apa khabar? Akk kt perlis lg. keje kt mn skrg dear?

mar yanie said...

nmpak menggiurkan.harap taste die pn wowww.bile nk jamu kitorang nih???

Cik Anis said...

yanie:hehehe...tggu masakan yani dlu..