ini die...sambal sotong, tak expert..asalkan boleh makan..hehe..lepastu goreng tempe dan tauhu...enak dimakan begitu saja!siap lunch aku hari ni..
inilah sambal sotongnyee..sotong ade telur..nyummm! |
udang masak kari labu |
bahan-bahan:
bawang merah -tumbuk
cili padi-tumbuk
belacan-tumbuk
udang
labu
santan
gula,garam
sukatan ikut anda..aku tak ikut buku,main sesedap rasa je..hehe,,jadi aku pun tak boleh nak agak..
cara-cara:
1.tumbuk semua cili,bawang,belacan,lepastu tumis sampai garing dan naik bau.2.masukkan santan,jangan pekat sangat.
3.kacau dan biarkan sampai mendidih,jangan sampai pecah minyak.
4.masukkan labu dan udang.
5.perasakan dengan gula dan garam.
6. tunggu sampai labu empuk, bolehla angkat,hidang dan makan,,
sape nak cuba boleh,silakan..hehehe..
No comments:
Post a Comment