Sunday, July 8, 2012

produk kecantikan #1:Bedak Bunga Tanjung

Assalamualaikum,

Hai ;)


selamat hari ahad kawan-kawan.sihat ke tak?hari ni aku nak cerita pasal satu produk ni..namanya Bedak Bunga Tanjung..mungkin dah ramai yang tau dan pakai..yang dah tau tu duduk diam-diam..yang belum tau,meh sini,aku nak cerita..bedak ni asalnya dari Kelantan..aku dapat tau pasal bedak ni dari boss tempat keje lama..kat taska dulu,sebab die pakai..hihi..dan die la yang ajar aku pakai.sekarang aku dah start pakai 3,4 kali...seminggu aku amalkan pakai 2 kali...die dalam bentuk serbuk,so,korang kena bancuh dengan air sikit dan terus sapu kat muka..macam scrub..most people cakap boleh apply sebagai scrub dan mask..tapi aku selalu buat scrub je..sapu kat muka..kena gosok-gosok sikit,.supaya keluar semua daki dan blackhead..pastu biarkan sampai kering..dah kering,basuh dengan air dan pakai pencuci muka pulak...kesan die automatik..lepas pakai memang akan rasa muka jadi licin dan segar gituuu..hehehe..kulit pun jadi lembut..syok la!aku sangat suka..dulu aku tak suka pakai scrub sebab kulit akan jadi kering lepastu..tapi pakai bedak ni..macam ok,,jerawat yang kecik-kecik pun dah jarang naik,kulit macam cerah sikit..haha,,takyah pakai whitening bagai kannn...jimat pulak tu,harga pun RM1.50++ je..available kat kedai-kedai kosmetik dan produk kecantikan dan kat Mydin juga..senang la nak cari kan..plus,ia dibuat dari herba dan rempah-ratus tanpa bahan kimia..thats why bau die macam serbuk untuk orang berpantang..tapi,kesan die ok..so,i recommend this..go and try okay!i would love feedback from you!macam promo pulak...sape penah pakai,share la pengalaman anda..;)



p/s:ini website produk bedak bunga tanjung..check this out! http://www.bungatanjung.com.my/v3/index.php

2 comments:

Wahida said...

Kak wahida pun pkai.best!

Cik Anis said...

ye ke??best kan!!hehehe..