Friday, May 18, 2012

tabiat tak sihat

Merujuk kepada perkara diatas,saya ingin menarik perhatian tuan-tuan mengenai tabiat tak sihat yang seringkali saya temui..iaitu POTONG BARISAN.

aku memangla hangin kalau aku tengah beratur,sepanjang-panjangnyaa..tiba-tiba org dtg depan aku main potong line sukati jer,,bengang tau tak..korang punyela baik.,,beratur elok-elok,pastu orang lain buat macam jalan dorang punya. korang pun paham kan.tensionjugak kan kalau jumpa orang tak suka beratur ni kan??haaa...especially time nak naik bas, naik tren (ini memang wajib),nak beli makanan,dan hal sewaktu dengannya yang kena beratur ni..aku pernah beratur nakhantar borang PTPTN masa studi dulu..punyela panjang,dah nk sampai ni..tiba2 datangla 2 orang ni..masuk line depan aku...kononnya kawan dorang dah jagakan tempat dorang laa..aku bengang,aku soundla dorang,,"awak, boleh tlg beratur tak?kitorang kat belakang ni dah lama beratur"..sambil buat muka dan bagi jelingan tajam,..terus dorang terkedu..dorang pun mengalah dan pergi la kat belakang..hahaha..puas hati aku..mana taknya..orang lain berpeluh tunggu..die boleh pegi enjoy2 pastu senang-senang amik space..ngek!

kalau nakcite,banyaksangat..aku jumpa..kalau orang muda,kita boleh marah/tegur kan..kalau orang tua buat camtu cmna?kadang sengaja potong line..sebabkan dorang tua,tapi aku tengok kudrat tu gagah lagi kot..melainkan sangat tua dan pregnant,aku leh toleratelaa..bukan apa,cuba amalkan sikap yang baik,,bukan susah pon..orang boleh buat,takkan kite tak boleh pulak?bukan cakap kat orang lain je,kat aku sendiri jugak,,agar nasihat tak makan tuan!hehehe....

                              
macam ni kan bagussss...;)
-google-

2 comments:

Nazreen B Abd Latif @ Yaacob said...

tapi kan... kalau orang tua yang potong barisan cmner lak???
nak marah kan digelar kuang ajo lak...
nk sabor kita makan hati...
huhu

Cik Anis said...

yen:itula pasal...tp kadang akak geram jugak..
simpan dalam jela..huhu