Sunday, May 12, 2013

kembali bersiaran

Rasa macam dh lama kot aku tak berblogging ni..haha..macam buka 'gerobok' lama pulak..berhabuk bagai dah..since dh berhenti keje jadi cikgu pada kanak-kanak riang kat shah alam tu..dan start keje kat UM,memang hectic gilela life..busy la sangat!!hoho..perasan busy sebenarnya..dh lebih setahun kot..macam-macam experience dapat..

Keje aku kat UM sebagai RA or penolong penyelidik kpd bos aku iaitu Dr Low,hand surgeon,,task aku adalah bantu dalam keje penyelidikan die la..cth; ganglion cyst..hmmm,,,satu jenis penyakit tibe2 ade benjolan yang tak merbahaya pada tangan anda..kadang2 je die semakin membesar..lain2 task adalah photographer sambilan di dewan bedah..amik gambar sewaktu operation berjalan..of course la kena tgk macam-macam dalam tu..so, dh biasa la klu tgk org eksiden,,tak takut lagi dah..hehe..paling aneh sekali adalah doc potong tangan atok ni sebab tgn die ade ketulan tumor/kanser yang dah besar sgt..sbb taknak sel tu merebak..rasa aneh tengok tangan yang tak attach pada badan..mcm patung..lain2 rasa sedih tengok baby yang ada kecacatan dari lahir..takde jari,terlebih jari,jari tak rupa jari..and the list can go on and on..tak perlula nak buat cerpen plak kan..other than that, kene pegi klinik tengok patient,time ni dpt menginsafkan diri sikit..huhu..kena deal dgn gelagat patient,kene pegi pre-opt meeting dan buat keje admin..research nye ke mane tah..haha

then,dah setahun keje terbaca blog sorang ni..lantas cewahhh..pakai ayat cerpen bagai..lantas pulak..terdetik di hati nurani ini nak menaip balik..so,this how it all started..ceh, galak la anis oiiii!!

p/s:hari ni hari ibu,aku dah call puan mama untuk wish..hadiah lambat sikit..hehe..tp ada..pasni nk call umi aka mak en cendawan plak..kene adil..calon menantu kannnn...ok,cukup sudah..bye!

2 comments:

mar yanie said...

awwww..nape ayat last sekali tu rasa macam gewdikss semacam jewww..hewhewhew

Cik Anis said...

haha...klu nak bt comeback,kenala ohsem sikit,,makanya harusla ada gedik2 sikit..